Petroleumhaven Den Haag

Woonwerkwoningen op stadskavels aan de Petroleumhaven Oost Blok C. Uit te geven voorjaar 2019. Voor de website en informatie van de gemeente klik hier

Illustratie voorbeeldwoning, gezien vanaf de kadezijde.

Een werkruimte op de begane grond uitkijkend over de kade en het water. Op 4 meter boven het maaiveld bevindt zich het dakterras dat ook uitkijkt over het water met aansluitend een woonkamer. Het dakterras is plaatselijk verbreed met een balkon dat 1 meter uitsteekt aan de kopzijde van het rijtje. Op de tweede verdieping kijk je vanuit de keuken over het water en de kade. Op de derde verdieping zijn de slaapkamers en een klein dakterras te vinden. In de achtergrond is het groen aan de Neherkade en de straat te zien. In dit voorbeeld is de naastliggende bebouwing nog niet te zien. Dit voorbeeld kan ook worden uitgewerkt met andere raamverdelingen, indelingen, materiaal oplossingen of kleuren voor de overige hoek- en tussenwoningen

Max. 302,4 m2 bruto oppervlak in vier bouwlagen, max. 94,5 m2 bruto begane grond breedte x diepte is max. 6,3 x 15, max. 69,3 m2 bruto per verdieping, hoogte woning max. 15 m., bouwvlak op de begane grond geheel bebouwd, 4 m. diep dakterras op de eerste verdieping, 1 m. diep uitkragend balkon tussen de bouwblokken over de diepte van het dakterras, inpandige parkeervoorziening aan de Neherkade, dak voorzien van zonnepanelen icm vegetatie(groen)dak, geen gasaansluiting (enegerieopwekking met warmtepomp en/of zonnecollectoren en zonnepanelen), prijsindicatie bouwkosten excl. keuken, incl. btw. standaard sanitair en afwerking vanaf 1800 € per m2.

 

 

ARCHITECTUUR

Een licht, ruim en modern woon-werkhuis. Precies afgewerkte details en bijzondere textuur. Twee soorten stukadoorswerk in de gevel, ruw en glad, helder glas in ranke hoogwaardige kozijnen, mat gepoedercoat en een minimalistische signatuur in detail en vorm. Hoogwaardige architectuur aan de Petroleumhaven met uitzicht over het water en een tuin op 4 meter hoog.

ENERGIENUL

FilliéVerhoeven hebben veel ervaring met het realiseren van energienul woningen. Voor Groene Mient in Den Haag hebben zij bijvoorbeeld als projectarchitect 33 woningen gerealiseerd in CPO verband. In deze woningen zijn verschillende energieconcepten en installaties gerealiseerd die tot doel hebben het energiegebruik tot 0 te verlagen. Of zelfs energie te laten leveren meer dan er verbruikt wordt.

DETAILS EN TECHNIEK

Een ontwerp komt pas tot zijn recht als het ook perfect is gedetailleerd en duurzaam mooi blijft. In dit voorbeeld zijn de gevels gestukadoord op isolatie. Een gunstige betaalbare bouwmethode waarbij je beter isoleert zonder dat de bouwmuren erg dik moeten zijn. Zo blijft er binnen meer vloeroppervlak over.

NATUURINCLUSIEF

De gemeente Den Haag heeft FilliéVerhoeven gevraagd ter inspiratie een natuurinclusief voorbeeld project te ontwerpen. Dat is de metamorfose van de Veerkade garage geworden te zien op de website van het architectenbureau. Ter navolging is deze voorbeeld woning aan de Neherkade uitgevoerd met vaste ingebouwde groenvoorzieningen, nestkasten voor vogels en vleermuizen en een groendak onder de zonnepanelen.

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!