Buffertank AVR

Won competition for the exterior of the new heattank for the AVR at Rotterdam

Hoe ziet de warmtebuffertank van de kachel van ‘Rotterdam’ er straks uit? AVR is druk bezig met het realiseren van haar deel van het warmtenet. Dit leidingennetwerk transporteert vanaf medio 2013 warmte die bij AVR over is naar daar waar het nodig is: huishoudens en bedrijven in de regio.

In Rotterdam-Botlek, waar straks de warmte aan het warmtenet zal worden geleverd, komt een grote warm-watertank. Deze warmtebuffertank zal als functie hebben om in de pieken het warmtenet toch van warmte te kunnen voorzien. De lokatie is een industriële omgeving, goed zichtbaar vanaf de Professor Gerbrandyweg en langs de Nieuwe Waterweg. AVR zocht een ontwerp dat past binnen het industriële gebied, maar toch de functie van de warmtebuffertank op een bijzondere manier verduidelijkt. Conform wedstrijdprogramma heeft de jury de inzendingen beoordeeld op:  Originaliteit,  Industriële uitstraling,  Innovatief karakter,  Duurzaamheid,  Economisch gunstig en  Haalbaarheid.

3M™ Scotchcal™ 100 creates ‘A Very Eye-Catching Pattern’  – april 2014

AVR company, a specialist in waste and energy management, is involved in the new Rotterdam “Nieuwe Warmteweg” thermal network. This project includes the implementation of an underground pipe that will soon provide a quantity of heat sufficient to heat 50,000 households in the city, and two large buffer tanks for storing the heat. During the summer of 2013, the buffer tank at the AVR site was decorated with a wonderful “net effect” design created using 3M Scotchcal 100 film series. This net represents the thermal network that the tank is a critical part of. From a distance, it appears that the colour changes from blue to red. Various colours of Scotchcal 100, out of an available range of more than 100 colours, have been used by McArt, the Signmaker from Papendrecht that realized this design in conjunction with FillieVerhoeven Architects.

AVR were very happy with the final result. Mr Boer of AVR commented that, “this is a great concept! Our site is now much smarter and more photogenic. This is important because we sometimes appear in TV reports or photos. In industrial environments like ours, this kind of pattern is very eye-catching!”.

 

Fillié Verhoeven ontwerpt buffertank AVR

Het bureau Fillié Verhoeven Architecten heeft de prijsvraag gewonnen voor de realisatie van een warmtebuffertank van AVR in Rotterdam-Botlek. Het ontwerp ‘Warmtenet’ valt op dankzij het gebruik van koude en warme kleuren voor de ronde gevel.

Opdrachtgever AVR is bezig met het realiseren van zijn deel van het warmtenet in Rotterdam. Het leidingennetwerk van het bedrijf transporteert vanaf medio 2013 warmte die bij AVR over is naar daar waar het nodig is: huishoudens en bedrijven in de regio. De warmtebuffertank wordt ingezet om voornamelijk in de pieken van het warmtenet de gebouwen uit de omgeving van warmte te kunnen voorzien.

Fillié Verhoeven Architecten maakte een ontwerp van een ronde tank die wordt opgebouwd uit elementen van aluminium. De onderdelen van de gelaagde gevel kunnen na demontage weer gemakkelijk worden hergebruikt. Het ontwerp is ontstaan vanuit het idee om de tank te voorzien van een onderhouds- en inspectietrap. “De combinatie van steektrappen en bordessen leidde tot een patroon dat zich in een netwerk voortzet tot een industrieel geheel”, legt het architectenbureau uit.

Naast de eerste prijs voor de AVR-tank werd het architectenbureau tweede in de competitie voor een warmtehub van Warmtebedrijf Rotterdam.

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!