Groene Mient centrefold in Houtblad

Hoofdredacteur Hans de Groot laat zich lovend uit in het Houtblad over Groene Mient:

…het eindresultaat dat zonder terughouding ronduit schitterend kan worden genoemd. Het is een kaleidoscopische variatie van 23 grondgebonden woningen, twee maisonnettes, acht appartementen en The Chocolate Shop, beteugeld door gevels in een uitvoering van lichtgrijs leisteen en lichtbruin hout, die ongedwongen maar doeltreffend, strak maar beeldschoon eenheid in verscheidenheid scheppen.

Het ruwe horizontaal georiënteerde leisteen en het fijnbezaagde verticale hout, elk in vier afmetingen, brengen het groene dorpje in weerbarstig-sierlijke balans. Het ontving een eervolle vermelding bij de Haagse architectuurprijs Nieuwe Berlagevlag 2017.

Het meerstemmige woningkoor zingt een vloeiende melodie waaronder de binnentuin een bloeiende basso continuo harmonieert. En zo fugeert het wijkje tot een welluidend Wohltemperiertes Kwartier.

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!